Adresseavisen

I snart 250 år har journalistene i Adresseavisen jobbet for å gi deg et mest mulig sannferdig og oppdatert bilde av hva som skjer her hjemme og ute i verden. Mye har endret seg, men oppdraget vårt står fast. Vi er her for å se maktpersoner i kortene, og vi er her for å gjøre vårt publikum i stand til å forstå samfunnet de lever i. Men hvem ser oss i kortene? Den redaksjonelle årsrapporten er vår måte å åpne opp dørene for å fortelle mer om hvem vi er, hva vi driver med og hvorfor vi gjør det. God lesing!

Brønnøysunds Avis

2015 var Brønnøysunds Avis 96. årgang. Avisen kommer ut med tre papirutgaver i uken. l tillegg markerte BAnett, Norges første nettavis, sitt 20-årsjubileum 6. mars i 2015.

Fosna-Folket

De store nyhetssakene sto i kø i 2015. Noen var dramatiske, andre hadde historisk sus over seg. Verftet i Rissa gikk for første gang konkurs i oktober, men bare tre uker senere våknet det til liv igjen under navnet Fosen Yard AS. I juni kom sjokket om at Statkraft skrinla vindkraftutbyggingen på Fosen. Men bare uker senere ble det klart at prosjektene skulle vurderes på nytt. Kommunevalget ble både dramatisk og intenst. Forhandlingene om sentrale posisjoner ble en thriller i flere Fosen-kommuner. Året ble avrundet med at Rissa og Leksvik gjorde historiske vedtak om å slå seg sammen. 2015 har satt spor etter seg i lokalhistoriebøkene. Fosna-Folket har dokumentert historien grundig, men også på en objektiv og troverdig måte.

Hitra-Frøya

Vi har lagt bak oss et innholdsrikt år, med oppturer, sommerfestivaler, nedturer, valget og kommunereformen, sportsrekorder, suksesshistorier, tragiske ulykker, heftige diskusjoner, underholdende kultur, konkurser og nyetableringer, bursdager, aktive mennesker, prisutdelinger, spennende besøk, kritiske innspill, meningsbrytninger… Lokalavisa har forsøkt å være tilstede på alt dette for å holde øyværingen oppdatert.

Innherred

Innherred kom ut med sitt første nummer 30. mai 2015. Da ble den nye lokalavisa for Levanger og Verdal lansert under Vømmølfestivalen i Verdal. To dager før kom siste nummer ut av Levanger-Avisa og Innherreds Folkeblad Verdalingen. To aviser med over 280 års historie bak seg, var smeltet sammen til en. Prosessen med sammenslåing hadde vart i halvannet år. Et helt nytt produkt, laget helt fra bunnet med hjelp av fra de anerkjente skotske avisdesignerne Palmer Watson, så dagens lys den siste lørdagens i mai. Vi skrev avishistorie ble på Innherred.

Malvikbladet

Malvik-Bladet skal engasjere og begeistre – hver dag! I 2015 har vi skapt engasjement med artikler om mobbing, splittelse i politikken og netthets. Vi har spredt begeistring med stoff om Junior-NM på ski, omsetningsvekst på Malvik Senter og stort salg av boliger. Det har skjedd mye dette året, og vi har hele tiden vært tettere på de lokale hendelsene og menneskene enn noe annet presseorgan. Kjell-Ivar Myhr gikk av som ansvarlig redaktør og daglig leder 22.desember. Frank Cadamarteri overtok 11. januar 2016.

Opdalingen

Opdalingen er lokalavisa for de to hyttekommunene Oppdal og Rennebu helt sør i Trøndelag. Avisa kom ut første gang i 1934, ble oppkjøpt av Norsk Arbeiderpresse i 1977 og igjen oppkjøpt av et konsern i 2015, denne gangen av Adresseavisen Gruppen/Polaris. Da vi på nyåret 2015 fikk vite at vi skulle bli en del av en familie med trønderske aviser følte vi på mange måter at vi var «kommet hjem». Overgangen til Polaris har ført til en del utfordringer i året som har gått, men vi kjenner samtidig på at dette gir oss nye muligheter, ny inspirasjon og nye krefter til å føre den tradisjonelle lokalavisa inn i framtida.

Stjørdalens Blad

Stjørdalens Blad skal engasjere og begeistre – hver dag! I 2015 har vi skapt engasjement med artikler om en thriller-valgkamp, rektorers ytringsfrihet og kampen om jorda i Meråker. Vi har spredt begeistring med stoff om en spennende VM-runde i rally på Lånkebanen, en Stjørdal kommune i stadig vekst og en storslått åpning av kulturhuset Kimen. Det har skjedd mye dette året, og vi har hele tiden vært tettere på hendelsene og menneskene enn noe annet presseorgan. Kjell-Ivar Myhr gikk av som ansvarlig redaktør og daglig leder 22.desember. Frank Cadamarteri overtok 11. januar 2016.

Sør-Trøndelag

2015 ble et meget godt år økonomisk for Sør-Trøndelag. Samtidig ble det et år hvor vi mer og mer måtte erkjenne at vi ikke i stor nok grad evner å sette nok dagsorden, ha stor nok nytteverdi og relevans for våre lesere. Årsaken er ikke mangel på ferdigheter, men mangel på tid. Volumet på løpende nyheter på papir og nett er blitt så stort og krevende at vi ikke lenger evner å gå i dybden, sette dagsorden og/eller skape nødvendig relevans for leserne. I kjølvannet av denne erkjennelsen, samt den positive økonomiske situasjonen, bestemte vi oss for en frekvensendring fra fem til tre i løpet av 2016, altså på et tidspunkt et slikt grep styrker løftekrafta. Selv om vi fysisk skal redusere antall utgivelser, søker vi et resultat som innebærer at vi skal publisere oftere, mer og med økt innholdskvalitet.

DRONNINGEN: Marit Bjørgen er selve dronningen av langrenn og i Gauldalen er man stolt av henne. I VM i Falun fikk hun to gull og er dermed tidenes beste VM-løper.

Trønderbladet

2015 ble et år med mange store nyheter i Gauldalen. Året startet med bortførte orgelpiper i Melhus kirke, deretter gikk det slag i slag med en tragisk storbrann på Trondheim Bil-Demontering, en 3-årig gutt som satt i en bil som trillet ut i Gaula, det første drapet på flere tiår, omstridt utbygging av E6 og selvsagt kommunevalget.