iTromsø

iTromsø finnes både på papir, desktop, tablet og mobil, og er den nest største avisa i Tromsø-området. Husstandsdekningen på papir er for tiden rundt 18%, mens iTromsø digitalt nådde ut til rundt 45.000 unike brukere per dag ved årets slutt.

Fakta
Samlet opplag 5983
Utgiversted Tromsø
Ansvarlig redaktør Stig Jakobsen
Tromsø kommune
Kommer ut Seks dager, mandag-lørdag
Daglige lesere totalt
23000
Daglige brukere på nett
28000
Daglige brukere på mobil
21000
Fordeling lesere
 • Antall sider produsert
 • 13140
 • Redaksjonelle årsverk
 • 23
 • Fordeling stoff/annonser
 • Antall lederartikler
 • 308
 • Antall kommentarer
 • 210
 • Antall innlegg på nett
 • 1407
 • Refuserte innlegg på nett
 • 35
 • Antall gjestekommentarer
 • 100
 • Antall leserinnlegg
 • 939

  iTromsø 2015

  2015 bød på flere store endringer for iTromsø. I juli tok Stig Jakobsen over som sjefredaktør og administrerende direktør, for Jonny Hansen, som hadde hatt stillingen midlertidig, som følge av tidligere sjefredaktør/adm. dir. Jørn Christian Skoglunds sykdom og død. Endringen av sjefredaktør betød også et bytte av nyhetsredaktør, hvor Trond Haakensen gikk inn i rollen, for andre gang i iTromsøs historie.

  Lederskiftet medførte et par kursendringer for avisa, hvor man gikk inn for å styrke meningsinnhold og kultur, og satte i gang etableringen av en event-avdeling. For å få til de to førstnevnte, ble den svært profilerte journalisten Egon Holstad hentet over fra Nordlys. Helge Skog ble også hentet fra samme sted for å hjelpe med den kulturelle nysatsningen Feedback. I tillegg ansatte man Marianne Lein Moe, som de siste par årene var sentral i etableringen av Amedias Buzzit-lansering. Hun ble tilsatt som ansvarlig for administrering av eventer i iTromsø.

  Sammen med Egon Holstad, begynte iTromsø å bruke gjestekommentatorer i langt større grad, hvor både de tidligere ordførerne, Herman Kristoffersen og Jens Johan Hjort, komiker Dag Sørås og Trude Borch fra Arctic Frontiers figurerte.

  Foreløpig konklusjon for den nye satsningen er at den digitale trafikken på høsten 2015 var en hel del høyere enn tilsvarende periode året før.

  Også økonomisk, kunne man i 2015 vise til positiv utvikling, sammenlignet med foregående år.

  Som ny satsning for høsten, forsøkte iTromsø seg, som første avis i Europa med personalisert mobilfront, hvilket vil si at sakene hver enkelt fikk presentert på mobil, var avhengig av tidligere valg, trending og valgene til folk som har lignende preferanser som deg selv. Konklusjonen er foreløpig 15% økning i lesetid per sak og 28% økning i antall saker man leste per besøk.

  Legg til i min rapport

  Mest leste saker i 2015

  Legg til i min rapport

  Legg til i min rapport

  Andre nøkkeltall

  Mest delte saker: 

  Mest leste kultursaker

  Mest leste sportsaker

  Mest leste valgsaker

  Mest leste kommentarer

  Total trafikk

  • Har høyere sidevisninger alle månedene i 2015, bortsett fra desember
  • Har flere unike brukere alle månedene i 2015 minus mai og desember (NB! Cxense har ikke eldre tall enn mai 2014)
  Legg til i min rapport

  Høy kvalitet på foto

  I iTromsø har vi en fotoavdeling bestående av to fast ansatte fotografer, pluss noen tilknyttede frilansere. Gjennom hele året sørger de for levering stillbilder og videoer. Her er noen av de beste bildene avisen trykket i 2015.

  BESØKSHUNDEN PEDER: En pensjonists hjertelige møte med et kjæledyr. Foto: Ronald JohansenRAMADAN: En gutt som ikke lar seg prege av Imamens ord under feiring av Id. Foto: Ronald JohansenPÅ NÆRT HOLD: Hvalen i Kaldfjord har blitt en enorm turistattraksjon. Foto: Ronald JohansenCHUKS: Nigerianske Chucksonyedikachi «Chuks» Agbakwues hjemkomst til Tromsø ble gripende. Han fikk returnere i påvente av ankebehandling for utvisningenvedtaket av ham. I september ble Chuks uttransportert fra Norge til storbyen Laos i Nigeria. Foto. Tom Benjaminsen

  EKTE IDRETTSGLEDE: Superveteranen Alice Teigstad (84) koste seg på grenseløs idrettsdag i Tromsøhallen. - Jeg liker å spille. Det tar aldri slutt, sier den livsglade 84-åringen. Foto: Tom Benjaminsen

  UTSLÅTT: Lillebror TUIL rundspilte et overrasket og utslått Bodø/Glimt i en festkamp på hjemmebane. Sluttresultatet ble 6-2, og TUIL var dermed videre i cupen. Vi snakker ikke så mye om fortsettelsen, men pang-kampen i juni lever for all fremtid. Foto: Tom Benjaminsen

  Legg til i min rapport

  Priser delt ut

  ÅRETS TROMSØVÆRING: Sjefredaktør Stig Jakobsen overrekker prisen til Marit Bockelie (82).  

  Tradisjonen tro kåret Mediehuset iTromsø «Årets tromsøværing», også i 2015. Det var 30. gang at leserne stemte fram hvem som skulle få denne ærefulle tittelen. Kunstner Marit Bockelie fikk desidert flest stemmer. 

  – Jeg vet ikke om noen mer verdig
  vinner av Årets tromsøværing 2015 enn Marit Bockelie, sa iTromsø-redaktør Stig Jakobsen da hun fikk prisen. 

  Bockelie konkurrerte om hederstittelen mot blant andre tidligere ordfører Jens Johan Hjort. Hun trodde selv ikke hun hadde en sjanse mot ham. 

  – Da jeg så hvilke kandidater jeg skulle konkurrere mot, trodde jeg ikke jeg hadde en sjanse. Jeg synes det er helt fantastisk at det ble meg i år. Det er jo noe å bli Årets tromsøværing, jeg må bare takke for utnevnelsen, sa den glade vinneren til iTromsø. 

  Legg til i min rapport

  Etikk

  iTromsø ble klaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) to ganger i 2015. For kommentarartikkelen "Arven etter Behring Breivik" og for et leserinnlegg om Helse Nord med tittelen "Skandale og korrupsjon" (ikke publisert på nett). 

  Utvalget mente at kommentarartikkelen  "Arven etter Behring Breivik" ikke utgjorde brudd på god presseskikk.

  Leserinnlegget mot Helse Nord var ifølge utvalget et brudd på god presseskikk. Utvalget bemerket følgende: "Pressens Faglige Utvalg konstaterer at iTromsø er enig med klageren om at innlegget, i den form det hadde, ikke skulle vært publisert uten et tilbud fra avisen om samtidig imøtegåelse. Innlegget inneholder påstander av faktisk art som utløser en slik rett for klager til å få ta til motmæle." iTromsø ble felt på Vær Varsom-plakatens punkt 4.14 som omhandler samtidig imøtegåelse. 

   

  Legg til i min rapport

  Stig Jakobsen
  sjefredaktør

  Legg til i min rapport

  Legg til i min rapport

  Legg til i min rapport

  Legg til i min rapport

  Legg til i min rapport

  Legg til i min rapport  Legg til i min rapport