Vigga

Lokalavisa Vigga startet opp i 1987, som et samarbeid mellom Studio A og kommunene Lesja og Dovre. Avisa startet som en gratisavis som ble sendt ut til husstandene. Lenge var Vigga et kommunalt informasjonsorgan. I 2006 kjøpte Fjuken Vigga, og vi ble så en del av Polaris-familien. Vigga.no ble opprettet tidlig, men det har ikke vært jobbet spesielt med nettsiden før i 2012. Nå jobber vi aktivt med nettsiden sammen med hovedproduktet vårt, den ukentlige avisa. Vi dekker stort og smått for sine lesere lokalt, og abonnenter ellers i verden som har tilhørighet til Lesja og Dovre. Ved årsslutt 2015 har Guro Vollen sagt opp sin stilling for å fortsette arbeidet i Dølen. Vi lyste da ut 60 prosent stilling som journalist ved årsslutt, en reduksjon på 0,2 årsverk i stillingen. I januar 2015 ansette vi Katrine Stensland som har vært vikar for Vollen, og med det er vi seks driftige damer på huset.

 Fakta
Samlet opplag 2186
Utgiversted Dombås
Ansvarlig redaktør Maria Kampesæter Kleiven (27)
Lesja og Dovre kommuner
Kommer ut Torsdag
Daglige lesere totalt
5465
Daglige brukere på nett
0
Daglige brukere på mobil
0
Fordeling lesere
 • Antall sider produsert
 • 1616
 • Redaksjonelle årsverk
 • 4
 • Fordeling stoff/annonser
 • Antall lederartikler
 • 48
 • Antall kommentarer
 • 2
 • Antall innlegg på nett
 • 0
 • Refuserte innlegg på nett
 • 0
 • Antall gjestekommentarer
 • 2
 • Antall leserinnlegg
 • 110
  Tiårets skytterfest ble arrangert på Lesja, Landskytterstevnet i starten av august. Folketallet i Lesja og Dovre nesten firedobla seg denne uken, og over 5000 skyttere tok turen til Vidflotten. Vi dekket arrangementet tett, med mange saker om forarbeidet til arrangementet. LS starta i fellesferien vår, når vi hadde «papirfri» i to uker. Da dekte vi arrangementet tett på nett. I etterkant ser vi at det ble for lite med en person på vakt i starten av et så stort arrangement.

  Mål og prioriteringer

  Vi har ett hovedmål; å være ei aktuell og nær lokalavis.

  Papiravisa er fortsatt vårt sterkeste produkt. Det er her hovedgrunnlaget for inntekter ligger. Vi jobber stadig med å utvikle oss på nett, og fikk ny nettløsning mai-juni 2015.  

  Det har vært utrolig mye som har skjedd i lokalmiljøet i 2015. Kommunereform-prosessen som vi har vært veldig på siden 2014, valg, Landskytterstevnet, kamp for videregående skole, krigsjubileum. Alle disse sakene har vi fulgt, og vi har merket på produksjonen at det har vært et hektisk år. Vi har fått mye ros og gode tilbakemeldinger, men merker at vi ikke har så mye til overs til å jobbe med tyngre saker.

  Avisens samfunnsrolle

  Selv med begrensede ressurser føler vi at vi er en aktiv lokalavis, som har god kontakt med leserne våre. Vi føler at vi oppfyller «å være talerør for - og kritisk medspiller til - en positiv utvikling lokalt og regionalt» i stor grad, men har alltids forbedringspotensiale.

  Vi har blant annet vært med Dovre folkebibliotek med å arrangere debatter om ulike tema. Vi har deltatt på paneldebatt i forbindelse med valget, og holdt selv debatt i Lesja. Her har vi også prøvd å streame møtene, med varierende hell.

  Legg til i min rapport

  Viktigste saker

  Valgår 

  2015 var et valgår, og et av de større temaene i fjor. Selv om det kanskje ikke var så hete temperaturer i valgdebatten, fulgte vi politikerne og velgerne gjennom valget. Vi var bevisste på å lage mest mulig «velgersaker», og unngå å være talerør for politiske løfter.  Vi tok blant annet en prat med alle elevrådene, her er Lesja elevråd.

  Foto: Astrid Kvam Helset

  Seilfly

  I slutten av september ble det borte et seilfly under NTNUFs årlige seilflystevne på Bjorli. Etter en svært omfattende leteaksjon ble flyet funnet på Dalsida, vel 1700 meter over havet. Saken bød på en del tekniske utfordringer hos oss med å få lagt ut saker på nett. I ettertid ser vi at vi skulle vært flere på jobb, men vi trodde hele tiden at flyet skulle bli funnet.

  Foto:Astrid Kvam Helset

  Beredskapssenter

  Beredskapssenteret for Lesja og Dovre brannvesen åpnet med eit smell i september. Brannvesenet har slitt lenge med lite tilfredstillende lokaler, og vi har fulgt saken i flere år.

    Foto: Maria Kampesæter Kleiven

   

  Dombås skiarena

  Dombås skiarena ble brått populære i oktober-november, da de var en av få i Norge som hadde gode snøforhold. Ved hjelp av snølagring kunne løyper legges, og fikk nasjonale og internasjonale lag til å ta turen til Dombås. Her er Martin Fourcade, fransk skiskytter.

  Foto: Maria Kampesæter Kleiven

   

  Populære videosaker

   

  Legg til i min rapport

  Priser

  Vi har ikke fått noen priser i år, men var nominert til beste layout under LLAs samling.  

  I desember gjentok vi suksessen med julehilsener til personer nominert av leserne. Det var som i 2013 veldig åpne rammer for å foreslå kandidater, og vi fikk inn utrolig mange flotte bidrag. Poenget var å gjøre stas på noen som gjør en ekstra innsats i hverdagen, foreninger eller jobben.

   Gjennom nesten hele året har vi feiret friluftslivets år med en større fotokonkurranse. Vinneren ble kåret i desember, hvor den lokale fotoklubben var med i juryen. Mange flotte bidrag, som vi også kan benytte i arkivet.

  Legg til i min rapport

  Etikk

  Vi ble for første gang meldt inn til PFU i 2015. Kvalsvik Produksjon AS klagde oss inn for flere saker, samtidig som regionavisa GD og NRK Hedmark og Oppland ble klaget inn for samme dekning.

  Vi ble ikke felt i PFU, men det ble GD og NRK. Vi har ikke evaluert vurderingen til PFU i redaksjonen ennå.

  Legg til i min rapport

  Journalistfaglig utvikling

  Redaktøren fullførte Start-kurs hos IJ. I 2016 sender vi en ny journalist på Start-kurset.
  Konkurransen er uendret, med regionavisa GD og nasjonale medier som hovedkonkurrenter. Vi merker at facebook er en større konkurrent på nett, der det stadig legges ut bilder fra arrangement og hendelser.
  Legg til i min rapport