2015 var preget av at det var et lokalvalgår, tradisjonelt ett av de viktigste områdene vi som avis dekker. Valget i 2015 var også preget av den forestående kommunereformen. Namdalsavisa hadde valget som en av sine redaksjonelle hovedsatsinger for 2015, og la ned mye ressurser i både planlegging og gjennomføring. Alle kommuner og en rekke problemstillinger i hver av dem ble bredt belyst på både nett og i papir.
Vi tok i bruk nye debattløsninger for å engasjere lesere på nett, og deltok også som arrangør av en rekke valgdebatter, både på videregående skoler i samarbeid med fylkeskommunen, på et utendørs fabrikkområde sammen med næringslivet, og på folkemøter i samarbeid med NRK. Alle valgdebattene ble sendt direkte på våre nettsider. I tillegg gjennomførte vi en fem-timers direktesending på selve valgnatten, med innslag fra alle valgvakene forskjellige steder i Namdalen og lokal partilederdebatt når resultatet var klart. Dette ble gjennomført med minimalt med ressurser, men ble likevel innholdsmessig og seermessig en stor suksess. Her brukte vi erfaring fra utstrakt bruk av livesendinger fra tidligere, og dro også nyttig erfaring som er blitt overført til annen nyhetsdekning senere.
I forbindelse med produktutviklingen og lanseringen av en ny fredagsseksjon i januar 2015, introduserte Namdalsavisa fire faste spaltister, som er skribenter på høyt nasjonalt nivå med tilknytting til Namdalen. Dette har bidratt til stort engasjement, der en av kronikkene også ble årets mest leste sak på nett: Livet jeg ikke planla.
I 2015 tok vi også en aktiv rolle i å markere de historiske hendelsene med bombingen av Namsos under andre verdenskrig, frigjøringsjubileet og 170-årsmarkeringen for Namsos som by. Dette ble gjort blant annet gjennom et historisk bildespill i samarbeid med en lokalhistoriker og fotograf, og en serie foredrag med inviterte foredragsholdere på nasjonalt nivå. Vi tok i bruk både video og digitale bildespill med bilder før og nå for å illustrere hendelsene og konsekvensene den gangen, og gjenskapte hele bombingen av Namsos minutt for minutt, akkurat slik det skjedde 70 år etter, ved hjelp av historisk materiale og moderne netteknologi.
Foredraget med historier og bilder ble holdt i et tilfluktsrom i byfjellet. Total ble dette sett av over 2.000 mennesker.
En av de mest krevende sakene i 2015, som også vakte nasjonal og internasjonal oppsikt, var publiseringen av en video av en voldshandling i Namsos sentrum, der en innvandrerungdom ble fulgt etter og slått av en gruppe ungdommer fra Namsos. Videoen og ungdommenes opptreden på den vakte svært sterke reaksjoner. Namdalsavisa valgte etter lengre tids overveielse å publisere videoen, men ikke før vi hadde vært i kontakt med de involverte partene. Flere journalister jobbet over lengre tid med saken og dens etterspill, og fikk etter hvert intervjuer både med offeret og flere av gjerningspersonene. Saken satte søkelys på hvordan videoer filmet med mobiltelefon spres i sosiale medier, og kan bidra til å forsterke mobbing og overgrep. Håndteringen av saken var krevende, da de involverte var svært unge. Selv om handlingene vakte stor avsky og utløste både sterke reaksjoner, en nasjonal debatt og demonstrasjonstog, var vi som lokalavis også nødt til å ta hensyn til at gjerningspersonene skal ha et liv i lokalsamfunnet etter at den nasjonale medieinteressen stilner.
Likevel opplevde vi at vår dekning, selv i de tilfellene de ulike aktørene kunne oppleve det ubehagelig, ble respektert og forstått, og bidro til en økt mulighet for lærdom og forsoning.