Snåsningen

Innholdsmessig har Snåsningen en positiv redaksjonell grunntone, hvor småstoffet, familie, historie og organisasjonslivet får sin fortjente plass. Samtidig skal vi ikke lukke øynene for kritikkverdig forhold i snåsasamfunnet.

Fakta
Samlet opplag 1618
Utgiversted Snåsa
Ansvarlig redaktør Birger Ringseth (36)
Snåsa kommune + heldekk i Grong, Lierne, Namsskogan, Røyrvik, Høylandet og deler av Steinkjer kommune.
Kommer ut Onsdager
Daglige lesere totalt
4000
Daglige brukere på nett
0
Daglige brukere på mobil
0
Fordeling lesere
 • Antall sider produsert
 • 1100
 • Redaksjonelle årsverk
 • 2
 • Fordeling stoff/annonser
 • Antall lederartikler
 • 48
 • Antall kommentarer
 • 1
 • Antall innlegg på nett
 • 0
 • Refuserte innlegg på nett
 • 0
 • Antall leserinnlegg
 • 54

  Mål og prioriteringer

  Innholdsmessig har avisa en positiv redaksjonell grunntone, hvor småstoffet, familie, historie, og organisasjonslivet får sin fortjente plass. Samtidig skal vi ikke lukke øynene for kritikkverdige forhold i snåsasamfunnet.

  Konkurransen i vårt nedslagsfelt er til stede. Først og fremst fra Trønder-Avisa, men på enkelte ting også fra en nokså fersk nettavis i Snåsa. Vi er imidlertid sikre på at vi har alle forutsetninger til å være best, og har på tross av konkurransen en sterk posisjon i 2015. Vårt mål er at vi ikke bare skal vi være den viktigste nyhets- og informasjonskanalen i Snåsa; vi skal også være motoren for den lokale debatten. Det har vi vært i 2015, og det vil vi fortsette å være.

  Opplaget vårt har en svak nedgang i 2015. Vi har ikke brukt penger på spesielle kampanjer. Snåsningen har som mål å drive mer målrettet opplagsarbeid i 2016.

  2015 var et spesielt år for Snåsningen. Avisen fylte 20 år, og dette ble markert med en jubileumshelg i september. Oppmøtet var meget bra på underholdning, servering og aktiviteter av ulike slag.

  Denne sommeren og høsten var også preget av kommunevalget. I Snåsningen var det nesten en dobling av antall leserinnlegg sammenlignet med året før og debatten var het i forkant av valget.

  1. februar overtok Birger Ringseth (kom fra Adresseavisen) som redaktør etter Torun Støbakk, som da hadde vært redaktør i to år.

  Lokalavisa Verran-Namdalseid og Snåsningens samarbeid på marked utgikk i 2015. Snåsningen og Trønder-Avisa samarbeider fortsatt. Snåsningen har hatt en økning i annonseinntektene i 2015, et godt tegn på at markedssamarbeidet fungerer godt.

  Legg til i min rapport

  Avisens samfunnsrolle

  I 2015 fikk Snåsa nye ordfører. I valgkampen var avisen en viktig nyhetsformidler og debattarena i forbindelse kommunevalget.

  En av sakene, som også ble debattert i valgkampen, er kommunesammenslåing. Dette er den største og viktigste saken for innbyggerne i Snåsa i 2015. I 2016 skal Snåsa kommune velge mellom fortsatt å stå som kommune, eller slå seg sammen med en eller flere av kommunene Steinkjer, Verran og Inderøy.

  Organisasjonslivet står sterkt i Snåsa. Med en enorm dugnadsvilje har skiidretten i Snåsa og Grong slått seg sammen og bygd et moderne skianlegg for langrenn og skiskyting på Bjørgan. Skianlegget ligger like ved alpinanlegget og sammen kan de to anleggene styrke Bjørgan som en populær skidestinasjon i årene framover. Men etableringen av nytt kunstsnøanlegg på plass i 2015 vil arenaen være blant de mest snøsikre skistedene i regionen, og vil trekke til seg store arrangementer etter hvert. For Snåsningen er det en viktig oppgave å synliggjøre og støtte opp om frivillighet og dugnadsarbeid som gjør det mulig å skape engasjement og sette Snåsa og nabokommunen på kartet.

  På tampen av 2015 kom nyheten om at NTE starter sin største utbygging av vannkraft på 20 år, og det skjer i Snåsa. Utbyggingen av Storåselva kraftverk er også den største industrielle satsingen i Snåsa på svært lenge.

  I 2015 har vi, som årene før, jevnlig fulldistribuert avis til nabokommunene i nord (Indre Namdal) og deler av Steinkjer kommune. I disse utgavene har vi forsøkt å gjøre en viss redaksjonell tilnærming, slik at sakene som står i avisa også er interessante for «naboene», samtidig som Snåsningen fortsetter å være det den skal være: En lokalavis for Snåsa. Snåsningen har også fortsatt produksjonen av Grongnytt som ble startet opp senhøsten 2014. Grongnytt er med på å befeste vår markedsposisjon i regionen og gir oss nye innganger til annonsemarkedet i nabokommunene nord for Snåsa.

  Siden Snåsa er en tospråklig kommune, har også Snåsningen valgt å satse på sørsamisk stoff. I 2015 har vi hatt minst en sørsamisk side i hver utgave. Saker skrevet på samisk blir blant annet bruk i undervisningen ved Åarjel-saemiej skuvle, som er en skole i Snåsa for alle samer. Snåsningen vektlegger derfor også å tilby ungdomsstoff i denne satsingen.

  Legg til i min rapport

  Etikk

  Som ukeavis i et lite og gjennomsiktig lokalsamfunn som Snåsa, legger vi stor vekt på grundighet og etterrettelighet. Vi har ikke hatt PFU-saker dette året.

   Birger Ringseth
  redaktør/daglig leder.

  Legg til i min rapport